Hendrika Johanna (Riek) Bus

  Geboren 5 juni 1917 te Haarlemmermeer
  Dochter van Govert Bus en Martha van Kasteren
  Ongehuwd
  Overleden 11 september 1984 te Voorburg (67)

   

  riek kl Joop en Riek Canada049

  Riek, die ook wel Kiek werd genoemd, heeft tot aan haar pensioen voor Jamin een filiaal beheerd. Na Beverwijk en twee locaties in Leiden is zij samen met Joop naar Voorburg verhuisd. Aan de Bruijnings Ingenhoeslaan had ze haar Jaminwinkel. Maar vóór die tijd heeft ze de scepter gezwaaid over de winkel aan de Steenstraat. En ongetwijfeld heeft ze, evenals de andere zussen, achter de toonbank gestaan van de winkel in de Haarlemmerstraat in Leiden en de Breestraat in Beverwijk.

  Winkel Familiealbum007

  Winkel Familiealbum008

  Uit de fotoalbums blijkt dat Riek graag en veel gereisd heeft. Vooral de wintersportgebieden en reisjes langs de Rijn waren favoriet. En in de tussenliggende jaren heeft ze regelmatig in eigen land rondgekeken. En verder was ze erg gesteld op rust. Ze had ook een eigen vrienden- en kennissenkring waar ze veel contact mee had. En de laatste jaren was ze intensief bezig met het maken van kralenkettingen. Met veel plezier liep ze speciale beurzen af om te kijken of ze weer aan nieuwe en bijzondere kralen kon komen.

  Riek 3 Familiealbum004kl Riek Familiealbum026kl

  Bruijnings Ingenhoeslaan 62 Voorburg in 2019

  Bruijnings Ingenhoeslaan 62 in 2019. In een van deze panden zat de CJamin winkel en woonden Riek en haar zus Joop in een van de appartementen hierboven.

   

   

   

   

   

  Nieuwsbrief

  Op onregelmatige tijden wordt er een nieuwsbrief verzonden. Denk daarbij aan een of enkele keren per jaar.

  Matomo opt-in

  Main Menu