Elisabeth (Bep)

  Geboren 23 juli 1924 te Bodegraven
  Dochter van Govert Bus en Martha van Kasteren
  Overleden op 03-07-2019 te Hillegom (94)

  Gehuwd in Leiden op 25-09-1946 met:

  Arnold Martin Joachim (Nol) van Lith

  Geboren 3 september 1920 te Leiden
  Zoon van Joannes Lambertus van Lith en Antoinetta Francisca van der Heijden.
  Overleden 3 juni 1995 te Hillegom (74)

   

  bep 2 Familiealbum148 Nol

  Bep en Nol

   

  Bep Bus was de jongste dochter van Govert Bus. Ze is de enige die niet in de Haarlemmermeer geboren is. Omdat Govert het niet kon bolwerken in de Haarlemmermeer is hij naar Bodegraven gegaan om het daar als veehouder te proberen. Daar is Bep geboren. Maar nog voor ze twee jaar oud was zijn ze naar Reusel verhuisd waar Govert en Martha Hotel - café De Palmboom hadden. De kleuterjaren voor Bep waren in Reusel en in Beverwijk, waar het gezin naar verhuisd was, niet zo leuk. Haar oudere zussen klitten meer met elkaar en lieten Bep min of meer aan haar lot over. Eenmaal in Leiden ontwikkelde ze zich tot een jeugdige tiener die zich regelmatig handig onder allerlei taken wist uit te werken. Ze had meer oog voor de leuke jongens in de stad. Daar leerde ze Arnold van Lith kennen.

  Nol van Lith kwam uit een drukkersfamilie. Nol heeft samen met zijn broer een drukkerij gehad die niet alleen familiedrukwerk deed - bijna alle kaartjes die bij ons gebruikt werden bij geboorte, E.H. Communie etc, zijn door Nol gedrukt - maar de drukkerij specialiseerde zich steeds meer in landelijk verspreid reclamedrukwerk.

  Omdat de zussen van Bep óf het huis uit waren óf te druk bezig waren met werk en winkel, nam Bep jarenlang het schoonmaakwerk van de woning aan de Steenstraat op zich. Op die manier had ze eigen inkomsten die ze naar eigen inzicht kon besteden. Ook daarna heeft ze een bijzondere relatie met haar zussen gehouden door ook het schoonmaakwerk te doen nadat ze naar Voorburg verhuisd waren. Niet dat dit voor hen nog langer nodig was, maar het was een soort gewoonte geworden die ze elkaar gunden.

  Bep en Nol kregen drie kinderen waarvan een zoon ook groot geworden is in het drukkersvak.

   

   

   

   

   

  Nieuwsbrief

  Op onregelmatige tijden wordt er een nieuwsbrief verzonden. Denk daarbij aan een of enkele keren per jaar.

  Matomo opt-in

  Main Menu