Familie Bus 

Haarlemmermeer

Anna Margaretha (Annie)

 

Anna Margaretha (Annie) Bus

Geboren 03-01-1915 te Haarlemmermeer
Dochter van Govert Bus en Martha van Kasteren
Overleden 01-01-1987 te Leiden (71)

Gehuwd te Leiden op 11 juni 1951 met:

Hermanus (Henk) de Vink 

Geboren 06-05-1907 te Leiden
Zoon van Jacobus de Vink en Lydia de la Rie.
Overleden 1204-1965 te Leiden (57)

Henk was bouwvakker van beroep.

 

2 Familiealbum106 henk Familiealbum018

Bart Cella Henk AnnieBart, Cella, Henk en Annie.

Luc Boumans: Wij woonden in Heemstede. Met Annie en Henk hadden we wat minder contact dan met de andere familieleden. Dat zal wel gekomen zijn omdat de winkel van CJamin aan de Steenstaat in Leiden het centrale verzamelpunt van de familie was en Hillegom, waar Bep en Nol woonden, relatief dichtbij.

Vaag zie ik nog het huis van Annie en Henk aan de Rijnzichtstraat, vlak naast de spoorbaan, voor me. De straat was doodlopend, zodat het er - afgezien van de langsrijdende treinen - erg rustig was. In de deuropening van verschillende huizen, zaten vrouwen peulvruchten te doppen voor de vlakbij gelegen conservenfabriek van L.A. Nieuwenhuizen. Of Annie dat ook gedaan heeft weet ik niet.

Het huis was tamelijk donker en klein. Vermoedelijk heeft Henk zelf veel aan het huis verbeterd, want hij was werkzaam in de bouw. Van Henk kan ik me niet veel herinneren. Ondanks zijn zwijgzaamheid (hij vertelde nooit zo veel, en als hij wat zei klonk dat nogal somber) vond ik het best wel een aardige oom.

Annie Bus048 Annie 2 Familiealbum107

Annie was een hartverwarmend mens, iets dat ze wel eens te letterlijk opvatte wanneer je aan haar boezem werd gedrukt. Ook Annie was, net als al haar familieleden, goedlachs. De vriendelijkheid en zachtmoedigheid zelve.

Annie 2 Familiealbum112

In de voortuin van haar duplexwoning aan de Meerburgerkade.